Recreantentoernooi erg succesvol voor damesteam

Op 24 februari heeft het damesteam een mooi toernooi gespeeld. Het 26e Recreantentoernooi werd gespeeld in Amersfoort. De historie laat zien dat er vaak meegespeeld is met een constante plek op plaats 4! Dat het deze keer totaal anders verliep…… lees de belevenissen van dit team hierna;

De ballende dames van ons recreantenteam vertrokken met drie auto’s voor het 10de jaar op rij naar HET basketbal recreantentoernooi in Amersfoort. Hieraan vooraf ging een intensieve lobby van ons team om extra speelsters mee te krijgen zodat we voldoende konden wisselen. Want we wisten allemaal dat met conditionele omstandigheden of mentale issues geen rekening zou worden gehouden tijdens dit toernooi. Het lukte ons om goede speelsters aan ons te binden; maar liefst drie dochters met uithoudingsvermogen en veel basketbal ervaring gingen mee!!

Hoe dichter we bij Amersfoort kwamen hoe meer we de ‘wedstrijdspanning’ voelden toenemen bij ons. ‘Yo sista, go sista!!!’ Onze Yell voor de wedstrijd dwong respect af bij de tegenstander en we voelden dat er kansen lagen. De wedstrijden waren spannend! Gelukkig hadden we onze trouwste supporters op de tribune zitten; de man van een teamlid, de vriend, een oud teamgenoot en een geblesseerde speelster. Hun steun hielp ons door de zware momenten heen. Het ging enorm goed maar we moeten toegeven dat iedere aanval een strijd was want de tegenstanders waren gewaagd aan elkaar.

Onze vijfde wedstrijd was beslissend; wij speelden deze tegen Vuas uit Dronten en we gaven alles wat we nog hadden. Op het laatst leek dit misschien niet veel meer maar we gingen tot ons uiterste. Het werd gelijk spel! Volgens het reglement was een gedeelde eerste plaats niet mogelijk en dus speelden we nog 5 extra minuten om tot een winnend team te komen. Dit was echt afzien maar het bracht ons de zoete smaak van overwinning.

Al 8 of negen jaar op rij speelden wij vol moed en overtuiging, waarmee we toch steeds eindigden op de 4de plek (ja, 4de van de 4 in de min- poule).

En nu, in het bijzijn van onze supporters, verbonden via whats app met teamgenoten in het buitenland en met de steun van onze extra ingevlogen teamgenoten konden we deze zonnige dag in Amersfoort afsluiten met een foto waarop we poseren met TWEE BEKERS; een trofee voor de eerste plaats en een prachtige wisselbeker die we volgend jaar zullen verdedigen.