Verkort Protocol Afdeling Basketbal tbv Wedstrijden en Toeschouwers

Teams:

• Spelers komen zoveel mogelijk in wedstrijdkleding naar de zaal toe
  • Kleedkamers zijn alleen voor de gast teams te gebruiken en voornamelijk alleen voor het douchen/aankleden na de wedstrijd
  • Teams krijgen een kleedkamer toegewezen
  • Thuisspelende teams douchen thuis
    • Uitzondering hierop: spelers die na hun eigen wedstrijd moeten tafelen en fluiten. Eventueel gebruik van de EHBO ruimte / materieelhok om even op te frissen. EHBO ruimte is alleen indien het vrij is.

Registratietafels en tribunes worden bemand door vrijwilligers voor het toezicht en geven van advies over de richtlijnen/afspraken. Plus lopen er meerdere leden van het bestuur/CTZ rond om aanwijzingen te geven.

Toeschouwers:

• Voor thuisspelende teams, maximum 1 toeschouwer per huishouden
    • Uitzondering is als een ouder is ingezet als zaalwacht, dan mag de andere ouder als toeschouwer aanmelden
  • Voor uitspelend teams, beperken tot een minimum wat noodzakelijk is.

Tribunes:

• Toeschouwers Veld A.  gebruiken de tribune boven dat veld.
  • Ingang via de deur bij de trap naar de kantine en uitgang is via de kantine
  • Zij volgen de aanwijzingen van de zaalwacht op
    • Maximum 18 zitplaatsen, plus eventueel een extra rechts van de deur, mocht iemand in een rolstoel zitten of niet op de banken kunnen zitten
    • De deur blijft open
    • De looproute is vanaf de deur, achter de tribune langs
      • Linkerkant – achter de tribunes langs en op de beschikbare plek over de banken heen stappen
      • Rechterkant – achter de tribunes langs en op de beschikbare plek over de banken heen stappen
      • Voor beide kanten geldt, blijven zitten tijdens de wedstrijd
      • Voor beide kanten geldt, mocht men wel weg moeten, achter de eigen zitplaats over de tribune stappen en richting de deur lopen. Niet voor de toeschouwers langs.
  • Toeschouwers op veld B. Ingang beneden en achter veld A lopen naar de beschikbaar tribunes. Uitgang via de dubbele deuren in de zaal.
    • Lopen over de mat naar de tribunes. Maximum 20-24 plekken op de verrijdbare tribunes.
    • Voor de tribunes ligt een mat – daar lopen ze overheen
    • Dezelfde regels als hierboven gelden. Blijven zitten tijdens de wedstrijd. Bij de pauze, via de dubbele deur naar buiten.

Na de wedstrijd: De teams verlaten z.s.m. de zaal en naar buiten of naar de kleedkamers. Dit proces wordt ook begeleid. Er wordt toezicht gehouden dat de vertrekkend en aankomende teams rekening met elkaar houden met gebruik van de trap e.d.

Na gebruik van de kleedkamers, worden de doucheknoppen, handgrepen en banken gereinigd.