Afspraken Basketball wedstrijden

Regels bij wedstrijden bij WSV Basketball ivm corona

Algemeen

• Er geldt een verplichte looproute in het WSV complex. De ingang beneden naast de trap naar de kantine geldt als ingang voor spelers en toeschouwers.
  • Toeschouwers dienen zich te registreren middels het invullen van een digitale vragenlijst die te benaderen is door het scannen van een QR code. Spelers, tafelaars en scheidsrechters hoeven zich niet te registreren. Deze registratie verloopt via het wedstrijdformulier.
  • Toeschouwers die weigeren zich te registreren kunnen wij helaas niet toelaten.
  • Vanwege het feit dat er toeschouwers toegelaten mogen worden tot maximaal 2/3 van de capaciteit, laten wij niet meer dan 10 toeschouwers toe per uitspelend team en geldt voor thuisspelende teams dat er één toeschouwer per speler aanwezig kan zijn bij de wedstrijden.
  • Voor alle personen ouder dan 18 jaar geldt dat er te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden moet worden van elkaar, buiten de wedstrijden om.
  • Geen handen schudden.
  • De kantine is geopend. Ook hier geldt een verplichte looproute.

Voor de wedstrijd

Aankomst

• De zaalleiding van WSV wijst de groepen de kleedkamers. Voor spelers ouder dan 18 jaar geldt dat er maximaal 6 personen tegelijk zijn toegestaan in de kleedkamer. Voor spelers van 18 jaar of jonger geldt deze restrictie niet.
  • Bij aankomst op de accommodatie desinfecteert iedereen zijn/haar handen. Desinfecterende handgel is voorhanden.

Toeschouwers

• De tribunes zijn beschikbaar, maar zoals aangegeven mogen we slechts gebruik maken van 2/3 van de capaciteit. De beschikbare plaatsen zijn gemarkeerd. Hierbij het verzoek om zoveel mogelijk te blijven zitten tijdens wedstrijden en loopbewegingen te vermijden.
  • Verlaat na afloop van de wedstrijd z.s.m. de tribune. U kunt het complex verlaten via de zijdeur in de zaal of de kantine.

Voorbereiding wedstrijd

• Spelers komen maximaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd het veld op. Wanneer de voorgaande wedstrijden nog niet afgelopen zijn, wordt gevraagd te wachten in de kleedkamer of kantine.
  • De line-up kan doorgaan, maar hierbij worden geen handen geschud. Probeer handen te schudden te vervangen door bijvoorbeeld mondeling een fijne wedstrijd te wensen.

Tijdens de wedstrijd

• Voor spelers ouder dan 18 geldt dat gedurende het spel  in het veld geen 1,5 meter afstand tot anderen hoeft te worden bewaard. Voor de coach staat een stoel op afstand naast de spelersbank.

Na de wedstrijd

• Bedank je tegenstander, de scheidsrechter en de tafelofficials na de wedstrijd, maar schud daarbij geen handen.
  • Toeschouwers die plaatsgenomen hebben op het middenveld verlaten na de wedstrijd zo spoedig mogelijk het complex via de zijdeur in de zaal. Zij kunnen eventueel via de trap buiten naar de kantine. Toeschouwers op de tribune boven verlaten de zaal zo spoedig mogelijk via de kantine.
  • Spelers gaan direct na de wedstrijd naar de kleedruimte die hen is/wordt toegewezen. Als hier geen gebruik van wordt gemaakt, keer zo spoedig mogelijk huiswaarts na de wedstrijd en blijf niet hangen in de zaal. Alleen in geval er verplichtingen zijn rond tafelen of fluiten bij een volgende wedstrijd, wordt hierop een uitzondering gemaakt.
  • Geen ouders in kleedkamers en gangen.

Douchen

• Er kan gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en de douches. Wij vragen thuisspelende teams echter zoveel mogelijk thuis te douchen.
  • Voor uitspelende teams met spelers van 18 jaar of jonger, geldt dat gebruik van de toegewezen kleedkamer is toegestaan zonder restricties. Douchen is toegestaan.
  • Voor uitspelende teams met spelers ouder dan 198 jaar geldt dat gebruik van de toegewezen kleedkamer is toegestaan, evenals gebruik van de douches, maximaal zes personen per kleedkamer.