Basketball in Apeldoorn

Basketball is een sport die al sinds 1960 bestaat in Apeldoorn. In het voorjaar van 1960 werd in een Apeldoorns hotel een basketball promoting avond georganiseerd. De belangstelling daarvoor was zo groot, dat meteen twee teams konden worden geformeerd.

Op 30 november 1960 werd de Apeldoornse Basketball vereniging BCA’60 officieel opgericht. Omstreeks 1980 lukte het BCA-teams pas door te dringen tot de hoogste klassen van de rayoncompetitie. In 1983 promoveerde het eerste damesteam naar de landelijke competitie en in 1988 bereikten ze zelfs het hoogste landelijke niveau, de eredivisie. In 1999 bereikte het eerste herenteam de landelijke eerste klasse en in 2002 speelden ze nog in de promotie divisie. Helaas hebben beide teams intussen alweer een stapje terug moeten doen. Tot 2004 heeft BCA’60 zowel bij de dames als bij de heren op rayon hoofdklasseniveau competitie gespeeld.

Sinds 2004 is BCA gefuseerd met WSV.

Ook dit seizoen doen er weer veel teams mee aan de competitie. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om alleen trainend lid te zijn. m.a.w. je speelt dan geen competitiewedstrijden. Sinds 2007 kan er bij WSV ook worden meegedaan aan rolstoelbasketball.

 

Basketball, iets voor jou?

Voor kennismaking kun je je aanmelden bij de ledenadminstratie, mail naar ledenadministratie.basketball@wsv-apeldoorn.nl.

Facebook pagina

Klik op het onderstaande logo voor onze Facebook pagina!