Statiegeld op kleine flesjes

Vanaf vandaag 1 juli 2021 wordt er € 0,15 statiegeld geheven op kleine plastic flessen van frisdrank en water. De kleine statiegeldflessen hebben een statiegeldlogo en een nieuwe EAN-code (barcode). Dit statiegeld wordt bovenop de huidige prijs berekent en daarom zijn de prijzen vanaf vandaag gewijzigd.

Goed om te weten:

 • Het gaat alleen om kunststof flessen van frisdrank en water.
 • Plastic flessen van sap, zuivel en siroop vallen hier niet onder.
 • Je kunt je statiegeldflessen inleveren bij alle innamepunten in Nederland. Het maakt niet uit waar je ze gekocht hebt. Als het nieuwe statiegeldlogo er maar op staat.
 • WSV is een vrijwillig innamepunt, we zijn daarom niet verplicht om €0,15 te retourneren. Lever je de fles wel bij ons in? Dan doneer je jouw statiegeld aan WSV. ALVAST BEDANKT!

Heb je nog vragen?

Kijk op www.statiegeldnederland.nl voor antwoord op de meest gestelde vragen!

STEM OP WSV EN VERDIEN GELD ERMEE!

Salland Zorgverzekering organiseert al een aantal jaren de Salland Clubactie waarbij sportverenigingen voor mooie sponsorbedragen kunnen sparen. Dit jaar organiseren ze ook een extra actie: het innovatiebudget. WSV heeft ook een plan ingediend en dingt mee naar een mooi geldbedrag. De vereniging met de meeste stemmen krijgt €2000,- Dat moeten we samen wel voor elkaar krijgen toch? Ook als we 2e, 3e of 4e worden krijgen we een geldbedrag. Stem jij mee?

Benieuwd naar het plan van WSV? Bekijk hier de website of ga direct naar het STEMFORMULIER en maak zelf kans op 1 van de 10 cadeaubonnen ter waarde van € 50,- voor www.sportdirect.com!

Versoepelingen per 26-06-2021

Per 26-06-2021 zijn een groot aantal Corona regels afgeschaald. 
Toeschouwers zijn weer welkom aan de Voorwaarts en niemand hoeft tijdens het sporten nog onderling afstand te houden.
Ondanks dat wij bijna aan het einde van het (sport)seizoen zijn is dit natuurlijk enorm positief. 
In overleg met de afdelingen is daarom ook besloten om tijdens de zomer zoveel mogelijk open te blijven zodat er gesport kan worden.

Sportkantine
Het terras was bij mooi weer al open, en nu zal ook de kantine open zijn. Voor de kantine gelden weer de normale openingstijden. Dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers. Wil jij helpen om de kantine open te houden? Stuur een mailtje naar  horeca@wsv-apeldoorn.nl

In de kantine zijn er nog wel een aantal voorwaarden van kracht en wij willen jullie vragen je hieraan te houden:

 • Een vaste zitplek in de kantine is verplicht. Dit mag ook een zitplek aan de bar zijn.
 • Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar. 
 • Bezoekers worden gevraagd zich te registreren en mee te werken aan de gezondheidscheck.   
 • In alle eet-en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten.   
 • Entertainment zoals tv-schermen en luide muziek is toegestaan. Bezoekers moeten dan wel op hun vaste zitplek blijven zitten.

Uiteraard blijven ook de basismaatregelen van kracht:

 • Was vaak en goed je handen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

Samen kunnen wij zo het seizoen mooi afsluiten en hopelijk zien wij elkaar snel in het nieuwe seizoen bij WSV!

Upgrade clubhuis WSV – oud meubilair te koop!

In de komende zomer weken zal er een grote facelift van het clubhuis gerealiseerd worden, denk daarbij aan een nieuwe vloer, nieuw meubilair, vervanging van het plafond en lampen boven de bar en natuurlijk links en rechts wat schilderwerkzaamheden. Een deel is al in gang gezet en samen met Parkmanager Jack en vele vrijwilligers zal het de komende weken tot een afronding komen.

In de eerste week van juli wordt de nieuwe vloer gelegd, het clubhuis is dan ook van vrijdag 2 juli t/m vrijdag 9 juli geheel gesloten, ook de vergaderzalen. Er zal gekeken worden naar alternatieve horeca faciliteiten. Zie daarvoor ook het andere nieuwsbericht.

Nieuw meubilair zit natuurlijk in een bestelling, exacte levertijd hebben we nog niet, maar we hopen dat we het half augustus binnen krijgen. Dit houdt ook in dat we het oude meubilair in de verkoop gaan zetten, statafels en barkrukken zijn inmiddels verkocht, maar alle tafels en stoelen (zie foto) hebben we nog. Dit kan in één verkoop gaan of in delen en we willen jullie als leden graag de kans geven om als eerste te kijken of je wat kunt gebruiken. De verkoop loopt via Jack Wegerif, hij is te bereiken op nr. 06 51 60 23 53

GRATIS…….. 33 vierkante meter kliklaminaat uit de bestuurskamer, zelf verwijderen na afspraak met Jack.

We hopen het nieuwe seizoen te kunnen beginnen onder wat normale omstandigheden zonder Covid regels en dan met een mooie nieuw ingericht clubhuis!

Tijdelijke sluiting kantine 2 t/m 9 juli

De kantine krijgt deze zomer een update en daar zijn veel vrijwilligers al druk mee. We krijgen een nieuwe vloer, nieuw meubilair en nog enkele mooie aanpassingen.

Om het leggen van de nieuwe vloer mogelijk te maken moet het hele clubhuis helaas voor een week gesloten worden. Hieronder lees je wat dit concreet betekent:

 • Het clubhuis is gesloten vanaf vrijdag 2 juli t/m vrijdag  9 juli
 • Dit betreft de kantine, inclusief alle vergaderzalen. Het voorportaal bij de kleedkamers, tribune en toiletten blijft beschikbaar.
 • Al het meubilair tafels, stoelen, kasten, barkrukken enz. zal uit het clubhuis moeten verwijderd en opgeslagen.
 • Van de kleedkamers boven zal er 1 dames en 1 heren kleedkamer gebruikt worden voor opslag, er blijven er dan nog 2 over voor gebruik.
 • In de hal boven aan de trap zullen wat kasten komen te staan.
 • Indien nodig zullen er tafels op de tribune neergezet worden.
 • Ook het kopieerapparaat zal deze week niet gebruikt kunnen worden.

Mogelijk zal niet al het (oude) meubilair meer terug in het clubhuis komen, we kijken op dat moment wat er nodig is totdat het nieuwe meubilair wordt geleverd.

Tijdens deze week zullen we alternatieve horeca mogelijkheden aanbieden, bijvoorbeeld vanuit de kiosk. Heb je iets gepland staan die week, neem dan contact op via horeca@wsv-apeldoorn.nl dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Sport- en Beweeg Akkoord Apeldoorn

Het Sport- en Beweeg Akkoord Apeldoorn is een natuurlijk gevolg van het Nationaal- en Gelders Sport- en Beweeg Akkoord. Met dit akkoord willen de sport, de gemeenten en de rijksoverheid samen met de provincies, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de kracht van sport in Nederland nóg beter benutten.

Wat is het Sport- en Beweeg Akkoord Apeldoorn?

Het landelijke Sportakkoord is er om sport toegankelijk te maken voor iedereen, in iedere gemeente. Via het lokale Sportakkoord spreken lokale partijen uit de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente lokaal af hoe zij met elkaar de eigen sport- en beweegambities kunnen bereiken. Met als doel de toekomstbestendigheid van de sport te vergroten.

Van de lokale sportakkoorden wordt een actieplan gemaakt. Iedere sportclub kan op elk moment instappen en meedoen. Het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn gaat uit van langdurige samenwerking van organisaties vanuit de sport en van daarbuiten zoals het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven. Inhoudelijk is het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn geclusterd in zes deelakkoorden, die voor een deel ook met elkaar samenhangen en elkaar versterken. Binnen deze deelakkoorden zijn ambities uitgesproken waar acties aan gekoppeld zijn.

De 6 deelakkoorden zijn:

Deelakkoord 1 -> Verbinding, zichtbaarheid en promotie van sport en bewegen

Ambitie: Goede zichtbaarheid en vindbaarheid van de wereld van sport en bewegen.

Deelakkoord 2 -> Sport en bewegen voor iedereen

Ambitie 1: Wij krijgen inzicht in de verschillende kwetsbare groepen die er zijn en hun afstand tot het huidige sport- en beweeg akkoord.

Ambitie 2: Het lukt ons meer mensen uit de kwetsbare groepen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden.

Ambitie 3: Wij maken en houden het (bestaande) sport- en beweeg aanbod laagdrempeliger voor de benoemde kwetsbare groepen.

Deelakkoord 3 -> Duurzame sportinfrastructuur

Ambitie 1: Wij streven naar een efficiënter en beter gebruik van de sportvelden, sportaccommodaties en sportparken door meer multifunctioneel en open gebruik.

Ambities 2: Wij verduurzamen de sportvelden, sportparken en sportaccommodaties om een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen van de gemeente Apeldoorn energieneutraal 2030.

Ambitie 3: Wij streven naar een betere benutting van de openbare ruimte in de fysieke omgeving en in de programmering in deze omgeving.

Deelakkoord 4 -> Vitale aanbieders in een positieve sportcultuur

Ambitie 1: Sport- en beweegaanbieders worden ondersteund in versterking van gekwalificeerd sportkader.

Ambitie 2: Bestuurlijke netwerken (uitwisseling en samenwerking) ondersteunen sport- en beweeg aanbieders.

Ambitie 3: Alle sport- en beweeg aanbieders hebben een proactieve houding voor een positieve sportcultuur.

Deelakkoord 5 -> Van jongs af aan vaardig in bewegen

Ambitie 1: Wij hebben inzicht inde motorische ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 2 tm 12 jaar en zo mogelijk ook 13 tm 18 jaar.

Ambitie 2: In Apeldoorn is bij kinderopvang, primair onderwijs en voortgezet onderwijs (meer) aandacht voor bewegen en (brede) motorische ontwikkeling van 2 tm 18-jarigen.

Ambitie 3: In de gemeente Apeldoorn zijn ouders bewust van het belang van motorische ontwikkeling en bewegen, waaronder buitenspelen, al vanaf jonge leeftijd.

Ambitie 4: In Apeldoorn gaan sportverenigingen jeugdleden breed motorisch opleiden, naast of in plaats van hun sport specifieke aanbod.

Deelakkoord 6 -> Topsport die verbindt en inspireert voor talenten en ontwikkeling

Ambitie 1: In Apeldoorn werken partijen intensiever samen op het terrein van ontwikkeling.

Ambitie 2: In Apeldoorn vergroten wij de kweekvijver van toekomstige topsporters.

Ambitie 3: In Apeldoorn zijn jongeren en volwassenen zich bewust van het belang van een actieve en gezonde leefstijl.

Wat betekent partner zijn/worden?
Als vereniging hebben wij het Sport- en Beweeg Akkoord Apeldoorn ondertekend. Hiermee onderschrijven wij de uitdagingen en ambities binnen Apeldoorn. Natuurlijk proberen wij ons ook op allerlei manieren in te zetten en een bijdrage te leveren aan de acties. Dit kan zowel voor meerdere thema’s als ook voor een enkel thema en/of ambitie.

Wat heeft Omnisportvereniging WSV aan het Sport – en Beweeg Akkoord Apeldoorn?

Via dit lokale Sportakkoord kan Omnisportvereniging WSV ondersteuning ontvangen. Dat kan een opleiding voor trainers zijn, vraagstukken rondom vrijwilligers, ledenbinding, financiering of procesbegeleiding aan bestuursleden. Van het lokale Sportakkoord wordt een actieplan gemaakt, die lokale partijen gezamenlijk uitvoeren. Dat betekent dat aansluiten bij het lokale Sportakkoord een netwerk oplevert voor ons als vereniging, die ons nu maar ook in de toekomst kan helpen bij het maken en uitvoeren van beleid.

Meer informatie en uitleg over het Sport- en Beweeg Akkoord Apeldoorn en de ambities samen met de acties is te vinden op de website van de gemeente Apeldoorn (zie link).

https://www.apeldoorn.nl/ter/sport-en-beweegakkoord-apeldoorn/SPORT-EN-BEWEEGAKKOORD-APELDOORN-tekstversie.html

Versoepelingen per 05-06-2021

Versoepelingen

Er komt weer een versoepeling aan en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee!
Vanaf zaterdag 5 juni mogen wij als sportvereniging weer een stapje meer. 

Jeugd t/m 17 jaar
Voor de jeugd t/m 17 jaar is gezamenlijk binnen en buiten sporten toegestaan.
Hier hoeft dan geen 1,5 meter afstand meer te worden gehouden.
Ook zijn onderlinge wedstrijden en wedstrijden tegen andere clubs toegestaan.

Vanaf 18 jaar
Het is binnen en buiten weer toegestaan om gezamenlijk te sporten.
Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand houden niet verplicht.
De maximale groepsgrootte is op het veld of in de zaal maximaal 50 personen.
Onderlinge wedstrijden mogen alleen gespeeld worden tussen sporters van dezelfde club.Het is ook weer mogelijk om je om te kleden en te douchen in de kleedkamers.

Sportkantine
Het terras was bij mooi weer al open, nu mag de kantine ook weer worden geopend. De openingstijden zullen wij vooraf delen maar zijn tot maximaal 22.00 uur. Dit is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers. Wil jij helpen om de kantine open te houden? Stuur een mailtje naar horeca@wsv-apeldoorn.nl
Helaas is publiek nog steeds niet welkom op ons sportpark.
Uiteraard blijven de basismaatregelen van kracht:

 • Was vaak en goed je handen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

Graag tot ziens bij WSV!

Update corona / terras open

Stap voor stap kan steeds meer. Vanaf 19 mei kan er daarom ook meer worden gesport bij WSV. Vanaf 27 jaar kan er buiten gesport worden in groepsverband op 1,5 meter afstand. De groepen mogen maximaal bestaan uit 30 personen. Ook is het weer mogelijk om in de zaal te sporten onder bepaalde voorwaarden. Jeugd tot en met 17 jaar mag in de zaal sporten in groepen. Vanaf 18 jaar is binnen sporten met max. 2 personen mogelijk op 1,5 meter afstand. De groep in de zaal is maximaal 30 personen en er moet vooraf gereserveerd worden en een gezondheidscheck worden gedaan. De kantine, douches en kleedkamers moeten helaas nog gesloten blijven. Het complex is nog steeds niet geopend voor toeschouwers.

Het terras mag wel weer open en daar zijn we erg blij mee. We gaan de komende tijd ervaren hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Vooralsnog is het terras alleen op zaterdag en zondag geopend en gelden er de volgende regels:

 • Het terras is alleen open op zaterdag en zondag.
 • De kiosk is geopend van 10.00 – 15.00 uur.
 • Het boventerras is geopend van 13.00 – 17.00 uur (afhankelijk van het weer).
 • Het terras is alleen geopend voor sporters, toeschouwers zijn helaas nog niet welkom.
 • Je volgt altijd de aangegeven looprichting.
 • Bij de ingang van het terras dien je (online) te reserveren, dit kan ter plekke.
 • Bij de ingang wordt je geplaceerd door de terras coördinator. Je volgt eventuele instructies op.
 • Er mogen maximaal 2 personen aan één tafel op 1,5 meter afstand, tenzij je uit hetzelfde huishouden komt.
 • Je moet zitten en je wordt bediend.
 • Er is een aangepast assortiment beschikbaar.
 • Je kunt alleen pinnen.
 • Je mag gebruik maken van het toilet binnen, echter maximaal 2 personen in de toiletruimte tegelijkertijd.
 • Er mogen maximaal 50 personen op het terras zitten.

Aankomend weekend, 22 en 23 mei, zullen we gaan ervaren hoe alles verloopt. Op basis daarvan bekijken we de mogelijkheden voor verdere opening van het terras, bijvoorbeeld ook doordeweeks. We zullen dit via de website kenbaar maken. 
P.S. mocht je graag een bijdrage willen leveren aan de heropening, mail dan naar horeca1@wsv-apeldoorn.nl

Word jij de nieuwe Algemeen Voorzitter?

Omnisportvereniging zoekt een nieuwe Algemeen Voorzitter

Omnisportvereniging WSV is een grote sportclub in Apeldoorn met vijf afdelingen: Badminton, Basketball, Dynamic Tennis, Voetbal en Volleybal. De vereniging wordt bestuurd door een Algemeen Bestuur en richt zich op de volgende portefeuilles: algemeen, beheer, vrijwilligers & sport, horeca & evenementen en financiën. Dit bestuur wordt momenteel geleid door Dennis Wooning als algemeen voorzitter. Hij heeft aangegeven na vijf

jaar te stoppen met deze functie. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe algemeen voorzitter.

Ben jij een ervaren en ambitieuze bestuurder? Is het verenigingsleven en sport jouw passie en draag je graag bij aan een vitale club? Weet jij verschillende afdelingen aan elkaar te binden, heb je visie op de toekomst van verenigingen en ben je in staat om het belang van de Omnisportvereniging te behartigen? Herken jij jezelf in onderstaande tekst? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hoofdtaken

Als Algemeen Voorzitter geef je leiding aan het algemeen bestuur en de afdelingen van de Omnisportvereniging WSV. Je bepaalt mede het verenigingsbeleid en vertegenwoordigt de vereniging in- en extern. Je vormt samen met de andere bestuursleden uit het Algemeen bestuur het dagelijks bestuur. Je hebt een visie op de toekomst van de vereniging en ziet toe op de uitvoering en evaluatie van het verenigingsbeleid.

Kerntaken

Als Algemeen Voorzitter beoefen je dagelijks de volgende kerntaken:

 • Je coördineert bestuurs- en commissiewerkzaamheden;
 • Je zit jaarlijks de algemene- en bijzondere ledenvergaderingen voor;
 • Je bent voorzitter van de ledenraad;
 • Je leidt de vergaderingen van het Presidium;
 • Je zit bestuursvergaderingen voor en bent in samenwerking met de secretaris verantwoordelijk voor de agenda;
 • Je delegeert werkzaamheden (nieuwe werkzaamheden of buiten het standaard takenpakket) naar de bestuursleden en ziet toe op de uitvoering;
 • Je begeleidt en helpt bestuursleden bij de uitvoering van hun taken;
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de werkgeverstaken van het personeel dat binnen de vereniging werkzaam is (op dit moment alleen de parkmanager);
 • Je functioneert als ‘vraagbaak’ voor de leden binnen de vereniging en hebt een luisterend oor voor de bestuurders van de afdelingen;
 • Je bent op de hoogte van de visie en het beleid van de gemeente Apeldoorn wat betreft sport en bent hier pro-actief zoveel mogelijk bij betrokken; 
 • Je neemt samen met andere bestuursleden beslissingen en toetst deze aan het verenigingsbeleid;
 • Je houdt feeling met de commissies om toe te zien op de uitvoering van het verenigingsbeleid;
 • Je vertegenwoordigt de vereniging naar sportbonden, overkoepelende organisaties en andere externe partijen;
 • Je onderhoudt contacten met andere verenigingen en andere mogelijke samenwerkingspartners zoals de Sportraad.

Kerncompetenties

Als Algemeen Voorzitter bezit je de volgende competenties:

 • delegeren
 • luisteren
 • stimuleren
 • coördineren
 • presenteren

Daarnaast heb je teamleider kwaliteiten, ben je resultaat gericht, kan je hoofdzaken van bijzaken scheiden, ben je analytisch ingericht, houdt je overzicht, scheidt je hoofdzaken van bijzaken en ben je communicatief vaardig.

Word jij de nieuwe voorzitter?

Informeer naar de functie bij Dennis Wooning

voorzitter@wsv-apeldoorn.nl

Koningsdag tompoucen actie van start!

Goed nieuws! 🤩
Vanaf vandaag kan jij een doosje oranje tompoucen bestellen voor Koningsdag. Voor een tientje heb je vier heerlijke, echte bakkerskwaliteit tompoucen! Je zet hiermee niet alleen wat lekkers op tafel, je steunt ook de club WSV. Bestel snel jouw oranje gebakjes want op = op! 🧡🇳🇱👑

Meer informatie en bestellen >