WSV V20 kan comeback niet doorzetten

Het WSV-FSG V20 team speelde zondag 25 november tegen Dozy BV Den Helder. Een team met niet heel veel lengte maar wel een grote inzet en wat bekend staat om het spelen van een press.
De bal werd opgeworpen om 17:30 uur, alleen waren de meiden van WSV daar op dat moment blijkbaar nog niet helemaal klaar voor. De eerste elf punten waren namelijk voor de meiden uit Den Helder. WSV stond niet scherp te verdedigen en kwam elke keer te laat, iets wat resulteerde in scores tegen en een snelle fouten last. Vervolgens werd er overgeschakeld op een andere verdedigingsvorm waar Den Helder dermate veel moeite mee had dat WSV zich terug kon spelen in de wedstrijd en het eerste kwart werd afgerond met een 15-18 kwartstand.

Het tweede deel van het eerste kwart kreeg een vervolg in het tweede kwart en er werd meer tempo gemaakt door de WSV speelsters. Hier had Den Helder niet direct een antwoord op en zodoende kon WSV een voorsprong in de rust noteren van 34-33.
Na de rust besloot Den Helder een andere press te gaan spelen. Dit zorgde voor veel onrust en foutieve passes en keuzes aan WSV zijde. Den Helder nam zo het momentum volledig weer in eigen hand en dit kwart afgesloten met een tussenstand van 43-49.
Het vierde kwart had WSV moeite om de knop om te zetten en kon Den Helder nog even uit lopen naar een voorsprong van twaalf punten (46-58). Om nog enigszins het momentum te pakken besloot WSV wederom een verdedigende aanpassing te doen. Dit resulteerde snel in een time-out van Den Helder. Echter kon WSV niet het gat dichten en werd de verloren met een eindstand van 61-70.

De eerst volgende wedstrijd zal zijn tegen B.V. Batouwe in Bemmel op zaterdag 1 december om 15:15 uur.